+31(0)6-234 430 26 info@hunneketravel.nl

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Gîtes Les Gicons, Auvergne

Auvergne (Frankrijk)
4
5
2
320
deel dit

Een vakantie in de Gîtes Les Gicons is een waar vakantieparadijs voor de hondenliefhebber!. Uw hond wordt hier heel vrolijk want er is een omheind speelterrein, een snuffelterrein en zwemwater- en uitgestrekte wandelmogelijkheden. Voor het baasje en de hond(en) staan 5 verschillende royale vakantieappartementen tot de beschikking die zeer praktisch en comfortabel zijn ingericht, speciaal voor hondengasten. Iedere gîte heeft een omheind terras en/of tuin en de honden mogen vrij rondwandelen op het terrein. Ook voor gasten die moeilijk ter been zijn, zijn er aangepaste gites beschikbaar. En voor alleengaanden met hond is er een speciale korting. Kortom wacht niet te lang en boek deze hondvriendelijke Gîte in de Franse Auvergne.

We mogen weer naar La Douce France..! Profiteer van het feit dat er nú nog beschikbaarheid is in deze leuke hondvriendelijke gites in de Franse Auvergne. Contact ons voor de mogelijkheden en er is nog plaats in de verschillende periodes in augustus en september en oktober 2021.

De Auvergne is een vulkanisch gebied in het midden van Frankrijk. De bergen behoren tot het Centraal Massief (een bergketen in het midden van Zuid-Frankrijk). De hoogtepunten en de bezienswaardigheden van de Auvergne zijn uiteraard de vulkaantoppen van Puy de Dôme, de Puy de Sancy en de Puy Mary. Maar ook de schitterende dorpjes zoals Salers en Murat en steden, zoals Clermont Ferrand is het een ideale bestemming voor de natuur en de cultuurliefhebber. De Puy de Dôme (1.465 meter hoog) is een toeristisch trekpleister en sinds 2015 rijdt er een toeristentrein naar de top, maar je kunt ook met de benenwagen de top bereiken. Op de top wordt je beloont met een prachtig uitzicht over de omgeving. De bergtoppen in de Auvergne worden aangeduid met “puy”. Deze toppen zijn uitgewerkte vulkanen en liggen voornamelijk in de Monts de Cantal en het Parc Naturel Regional des Vulcans D’Auvergne. De hoogste top is overigens de Pey de Sancy met een hoogte van 1.886m.

De Auvergne heeft een rijke historie want in de middeleeuwen werd er door de adel vele kastelen gebouwd op strategische plekken. Ook bouwden men er bijzondere woningen op de mooiste plekjes en de Auvergne bezit mooie kerken. De kerken werden gebouwd met zwarte basalt, een zwarte steen die door de vulkanische historie veel in de Auvergne voorkomt.

De regio Auvergne bestaat uit vier departementen, Alliers, Cantal, Haute-Loire en Puy de Dôme. De hoofdstad Moulins ligt aan de rivier Allier. De vallei van L’Allier is een wandelparadijs en vogelliefhebbers raken hier niet uitgekeken op de ruim 250 soorten! Bekend is de stad Vichy, een oord met diversen waterbronnen en de schoonheids-industrie is een belangrijke bron van inkomsten. Cantal wordt gekenmerkt door het grootste natuurpark van Frankrijk. Ruim 395.000 ha groot is het Parc Naturel Regional des Vulcans D’Auvergne. Het is een dun bevolkt gebied en een heerlijke kaas is in deze streek te verkrijgen, de Cantalkaas.
De Haute-Loire is een gebied waar je de Loire nog als een klein stroompje door het landschap ziet slingeren. In het gebied ligt de Gorges de L’Alliers en is het domein van de zalm.

Mooie rustieke dorpjes om te bezoeken zijn het eeuwenoude bedevaartsoord Orcival met een twaalfde eeuw oude kerk, de Basilique Notre-Dame d’Orcival. En het bijzondere dorpje Saint-Saturnin dat ooit onderdak bood aan enkele grote namen uit de Franse geschiedenis, zo verbleef Catherine de Médicis er gedurende enige tijd in het 16e eeuwse kasteel dat het dorp nog steeds domineert. Een prachtig Middeleeuws bouwwerk, met verdedigingsringen en torens.

Het klimaat in de Auvergne kent uitersten. In de zomer kan het er vrij warm zijn en in de winter streng en met sneeuw bedekte toppen. De Regio Combrailles (hoger gelegen plateau) kan een koel briesje in de zomer aangenaam zijn. Vanaf de maand mei kan de temperatuur snel oplopen tot 20 graden. In de herfst is het weer stabieler dan het voorjaar met aangename temperaturen en de herfstkleuren zijn overweldigend. In de winter is de Puy-de-Dome een sneeuwparadijs voor skiën en langlaufen. Vooral la Bourboule en de Puy-de-Sancy zijn nog rustige skigebieden.

De Gîtes zijn gevestigd in een voormalige boerderij uit 1830.
U heeft de keuze uit 5 verschillende Gîtes die geschikt zijn voor 1 persoon tot 5 personen. Uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om alle 5 de Gîtes te huren voor grotere gezelschappen tot 17 personen.

Alle Gîtes hebben een eigen entree, woonkamer, badkamer met toilet en een of twee slaapkamers. De Gîtes hebben ieder een eigen omheind terras en/of tuintje.

Indeling van de 2 persoons Gîtes (no.1+2), gelegen aan de voorzijde van de boerderij gericht op het zuiden.

Gîte no. 1 (50m²):
De woon-eetkamer (32m²) beschikt over een HD-TV (Nederlandse en Belgische en Duitse zenders) met DVD speler, radio en een houtkachel voor het voor-en najaar. In de zomer is het in de gîte heerlijk koel door de dikke ‘Franse muren’. De keuken is compleet ingericht met vaatwasser. De badkamer is comfortabel met een verwarmd handdoekenrek en straalkacheltje. De inloopdouche met thermostaatkraan is extra royaal 90×1.70cm. De slaapkamer is voorzien van twee 1-persoonsbedden (90x200cm) met goede matrassen. De bedden zijn opgemaakt bij aankomst en bedlinnen is inbegrepen.

Buiten: Het terrasje is omheind  en ook het bijbehorende tuintje (120m²), waar gedurende de dag voldoende schaduw is door een eeuwenoude Lindeboom. Indien u meer zon wilt kunt u gebruik maken van het zonneterras. De omheining van het tuintje is gemiddeld 125 cm hoog. Op het terras staan ligstoelen en een hangmat.

Gîte no. 2 (50m²):
De woon-eetkamer
(40m²) beschikt over een HD-TV (Nederlandse en Belgische en Duitse zenders) met DVD speler, radio. Het plafond is nog voorzien van een originele eikenbalk van 150 jaar oud. De woon-eetkamer heeft de vorm van een Z en bied erg veel ruimte. De vloer is praktisch voor uw hond. In de zomer is het in de gîte heerlijk koel door de dikke ‘Franse muren’.
De keuken is compleet ingericht met vaatwasser, magnetron/grill etc.. De badkamer is comfortabel met een verwarmd handdoekenrek en straalkacheltje. De inloopdouche met thermostaatkraan is extra royaal 90×1.70cm. De grote slaapkamer (14m²) is voorzien van twee 1-persoonsbedden (90x200cm) met goede matrassen. De bedden zijn opgemaakt bij aankomst en bedlinnen is inbegrepen.
Deze 2 persoons gîtes is geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of een rolstoel gebruiken en toegankelijk met een verhard pad naar de voordeur.

Buiten: Het terrasje is omheind (12m²), en heeft door de praktische ligging zowel schaduw als zon momenten gedurende de dag. Uw hond kan heerlijk in en uitlopen. En indien u meer zon wilt kunt u gebruik maken van het zonneterras. De omheining van het terras is gemiddeld 125 cm hoog. Op het terras staat tuinmeubilair.

Indeling van de 2-4 persoons Gîtes (no. 3+4), gelegen aan de achterzijde van de boerderij met uitzicht op het recreatiemeer La Prade.

Gîte no. 3 (75m²):
De woon-eetkamer (28m²) beschikt over een HD-TV (Nederlandse en Belgische en Duitse zenders) met DVD speler, radio. Het plafond in deze gîte heeft nog de originele balken en dakspanten. In de zomer is het in de gîte heerlijk koel door de dikke ‘Franse muren’. De keuken is compleet ingericht met vaatwasser. De badkamer is comfortabel met een verwarmd handdoekenrek en straalkacheltje. De inloopdouche met thermostaatkraan is extra royaal 90×1.70cm. De twee slaapkamers zijn voorzien van twee 1-persoonsbedden (90x200cm) met goede matrassen. De bedden zijn opgemaakt bij aankomst en bedlinnen is inbegrepen.

Buiten: Het terras is omheind waar gedurende de dag voldoende schaduw is maar ook zon. Het uitzicht is fantastisch op de vallei en het meer La Prade. Indien u meer zon wilt kunt u gebruik maken van het zonneterras. De omheining van het terras is gemiddeld 125 cm hoog. Op het terras staan tuinmeubilair.

Gîte no. 4 (76m²):
De woon-eetkamer
(32m²) beschikt over een HD-TV (Nederlandse en Belgische en Duitse zenders) met DVD speler, radio. De woon-eetkamer bied erg veel ruimte en er is nog de originele natuurstenen muur. In de zomer is het in de gîte heerlijk koel door de dikke ‘Franse muren’. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot het omheinde terras.
De keuken is compleet ingericht met vaatwasser, magnetron/grill etc.. De badkamer is comfortabel met een verwarmd handdoekenrek en straalkacheltje. De inloopdouche met thermostaatkraan is extra royaal 90×1.70cm. De twee slaapkamers zijn voorzien van twee 1-persoonsbedden (90x200cm) met goede matrassen. De bedden zijn opgemaakt bij aankomst en bedlinnen is inbegrepen.
Deze 4 persoons gîtes is geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of een rolstoel gebruiken en toegankelijk met een verhard pad naar de voordeur.

Buiten: Het terras is omheind (12m²), en heeft een zonnige ligging en er is een zonnescherm aanwezig. Uw hond kan heerlijk in en uitlopen. En indien u meer zon wilt kunt u gebruik maken van het zonneterras. De omheining van het terras is gemiddeld 125 cm hoog. Op het terras staat tuinmeubilair.

Indeling van de 2-5 persoons Gîtes (no. 5), gelegen aan de achterzijde van de boerderij met uitzicht op het recreatiemeer La Prade.

Gîte no. 5 (85m²):
De woon-eetkamer (34m²) beschikt over een HD-TV (Nederlandse en Belgische en Duitse zenders) met DVD speler, radio. Het plafond in deze gîte heeft nog de originele balken en dakspanten. In de zomer is het in de gîte heerlijk koel door de dikke ‘Franse muren’. De vloer is eenvoudig te reinigen en comfortabel voor uw hond. De keuken is compleet ingericht met vaatwasser, koelkast met vriesvak. De badkamer is comfortabel met een verwarmd handdoekenrek en straalkacheltje. De inloopdouche met thermostaatkraan is extra royaal 90×1.70cm. Een slaapkamer is voorzien van twee 1-persoonsbedden (90x200cm) met goede matrassen en de tweede slaapkamer heeft een x 1-persoonsbed en een stapelbed. De bedden zijn opgemaakt bij aankomst en bedlinnen is inbegrepen.

Buiten: Het terras is omheind waar gedurende de dag voldoende schaduw is maar ook zon. Het uitzicht is fantastisch op de vallei en het meer La Prade. Indien u meer zon wilt kunt u gebruik maken van het zonneterras. De omheining van het terras is gemiddeld 125 cm hoog. Op het terras staan tuinmeubilair.

Het totale terrein is bijna 2.5 ha groot met omheind speelveld en snuffelveld en een natuurpad waar de honden vrij mogen lopen.

Er is een gemeenschappelijke ruimte, de bibliotheek genoemd, waar u een boek, een tijdschrift, een spelletje of een dvd kunt halen. Verder ontbreekt er natuurlijk niet, een jeu de boulebaan en een badmintonveldje.

In alle gîtes wordt WIFI ontvangen.

Speciaal voor de hondengasten:

De honden hebben bij Gîtes Les Gicons een streepje voor. De eigenaren hebben er alles aan gedaan om u en de honden een plezierige vakantie te bieden. U vind op verschillende plaatsen poepbakken met poepzakjes. Op de speelterreinen en op het natuurpad op het eigen buitenterrein mogen de honden natuurlijk vrij rondlopen. 

Op het terrein bevinden zich twee omheinde speelvelden. Een vlak terrein (1200m²) met speeltoestellen en een omheind natuur snuffelterrein met natuurlijke spelelementen. Het snuffelveld is er speciaal voor honden die liever niet met andere honden spelen, maar wel lekker vrij willen rondbanjeren. Er is ook nog uitlaatwandelpad (2km) als natuurpad uitgezet over het eigen terrein.

Verder organiseren de eigenaren (gediplomeerd hondeninstructeur), hondenwandelingen in de mooie omgeving en droppings met de hond. Ter plaatste ligt wandelinformatie en kan de eigenaar u vertellen over de uitgezette routes in Le Pays des Combrailles.

Honden houden nu eenmaal van water. In de omgeving zijn verschillende zwemmeren waar ook de hond is toegestaan. Wat is nu leuker om samen met je hond te gaan zwemmen! Behalve de meren zijn er ook verschillende rivieren, zoals de Allier, de Cher de Sioule en La Bouble waar de hond kan genieten van zwemwater.

Beschikbaarheid:
Hunneke Travel biedt een veelzijdig aanbod van vakantiehuizen waar de hond welkom is. Wij werken samen met meerdere huiseigenaren en leveranciers en daarom zijn al onze vakantiehuizen op aanvraag en treft u géén beschikbaarheidskalender aan op onze website.

Wilt u uw vakantiehuis reserveren?
Bekijk dan voorafgaand aan uw reservering de prijzen (zie hieronder en open het PDF bestand).
Klik vervolgens op ‘DIRECT RESERVEREN’ (zie groene button rechtsboven deze pagina) en vul het reserveringsformulier in.
Is de woning beschikbaar, dan wordt uw aanvraag omgezet in een definitieve boeking en ontvangt u van ons daarover een bevestiging per e-mail.
In het geval dat uw aanvraag niet bevestigd kan worden zullen wij contact met u opnemen.
Mocht u binnen de door ons gestelde antwoordtermijn van 48 uur na datum van de reservering géén reactie van ons hebben ontvangen, neem dan contact op met +31 (0)6 234 430 26 of mail naar info@hunneketravel.nl.

TIP: Onze vakantiehuizen zijn zeer snel volgeboekt. Op tijd reserveren is dan ook ons advies!

 • Voorzijde een van de gites (2 personen)

  Voorzijde een van de gites (2 personen)

 • Omheind tuintje bij Gite (1)

  Omheind tuintje bij Gite (1)

 • Kaartje van de Auvergne

  Kaartje van de Auvergne

 • Bloemen aanzicht

  Bloemen aanzicht

 • Woonkamer 2 pers. gite (1)

  Woonkamer 2 pers. gite (1)

 • Keuken 2 pers. gite (1)

  Keuken 2 pers. gite (1)

 • Slaapkamer 2 pers. gite (1)

  Slaapkamer 2 pers. gite (1)

 • Badkamer 2 pers. gite (1)

  Badkamer 2 pers. gite (1)

 • Terras en entree 2 pers. gite (2)

  Terras en entree 2 pers. gite (2)

 • Zithoek en terrasje 2 pers.gite (2)

  Zithoek en terrasje 2 pers.gite (2)

 • Eet kamer en salon 2 pers. gite (2)

  Eet kamer en salon 2 pers. gite (2)

 • Salon 2 pers. gite (2)

  Salon 2 pers. gite (2)

 • Sfeervol 2 pers. gite (2)

  Sfeervol 2 pers. gite (2)

 • Slaapkamer 2 pers. gite (2)

  Slaapkamer 2 pers. gite (2)

 • Badkamer 2 pers. gite (2)

  Badkamer 2 pers. gite (2)

 • Hondje op speelterrein

  Hondje op speelterrein

 • Paard uit de Auvergne

  Paard uit de Auvergne

 • Gite 2-4 pers. (3). Terras met uitzicht op meer

  Gite 2-4 pers. (3). Terras met uitzicht op meer

 • Gite 2-4 pers. (3) Woonkamer

  Gite 2-4 pers. (3) Woonkamer

 • Gite 2-4 pers. (3) Slaapkamer

  Gite 2-4 pers. (3) Slaapkamer

 • Gite 2-4 pers. (3) Badkamer

  Gite 2-4 pers. (3) Badkamer

 • Vooraanzicht boerderij

  Vooraanzicht boerderij

 • Gezamenlijke ruimte en Bibliotheek

  Gezamenlijke ruimte en Bibliotheek

 • 3 honden op speelveld

  3 honden op speelveld

 • Gite 2-4 pers. (4) Vooraanzicht

  Gite 2-4 pers. (4) Vooraanzicht

 • Gîte 2-4 pers. (4) pad

  Gîte 2-4 pers. (4) pad

 • Gîte 2-4 pers. (4) Woonkamer

  Gîte 2-4 pers. (4) Woonkamer

 • Gîte 2-4 pers. (4) Keuken

  Gîte 2-4 pers. (4) Keuken

 • Gîte 2-4 pers. (4) Slaapkamer

  Gîte 2-4 pers. (4) Slaapkamer

 • Gîte 2-4 pers. (4) badkamer

  Gîte 2-4 pers. (4) badkamer

 • Samen spelen

  Samen spelen

 • Speelveld voor honden

  Speelveld voor honden

 • Hondenspeelveld

  Hondenspeelveld

 • Gîte 2-5 pers. (5) Keuken

  Gîte 2-5 pers. (5) Keuken

 • Gîte 2-5 pers. (5) Salon

  Gîte 2-5 pers. (5) Salon

 • Gîte 2-5 pers. (5) Keukengerei

  Gîte 2-5 pers. (5) Keukengerei

 • Gîte 2-5 pers. (5) Slaapkamer

  Gîte 2-5 pers. (5) Slaapkamer

 • Gîte 2-5 pers. (5) 2e Slaapkamer

  Gîte 2-5 pers. (5) 2e Slaapkamer

 • Gîte 2-5 pers. (5) Badkamer

  Gîte 2-5 pers. (5) Badkamer

 • Waterval st Priest Auvergne

  Waterval st Priest Auvergne

 • Relax in de Auvergne

  Relax in de Auvergne

 • Zwemmen tijdens hondenwandeling

  Zwemmen tijdens hondenwandeling

 • Vachessalers

  Vachessalers

 • Tara

  Tara

 • Kratergat

  Kratergat

 • Vrijheid

  Vrijheid

 • Kerkje uit de Auvergne

  Kerkje uit de Auvergne

 • De eigenaren met hun twee Parsons

  De eigenaren met hun twee Parsons

 • Foppe

  Foppe

 • Druiventros

  Druiventros

 • Charroux

  Charroux

 • Chalmazel sur loire-kasteel

  Chalmazel sur loire-kasteel

 • Auvergne-route-7

  Auvergne-route-7

 • Auvergne sneeuw

  Auvergne sneeuw

 • Clermont Ferrand

  Clermont Ferrand

 • Koe met kalf

  Koe met kalf