+31(0)6-234 430 26 info@hunneketravel.nl

Vakantie voor hond & baas in Zuid-Limburg en omstreken

Vakantie voor hond & baas in Zuid-Limburg en omstreken

Het Country House, Schimmert

Zuid-Limburg (Nederland)
2
4
2
390
deel dit

..Even weg dromen, dat mag, want dat gaat hier zeker gebeuren! Het Country House is werkelijk schilderachtig mooi gelegen in een dalletje en te bereiken via een landweg, tussen de weilanden en akkerlanden in Zuid-Limburg. Ver verwijderd van alle dagelijkse hectiek. Stilte, rust en genieten van een landelijke omgeving, zijn hier de basis ingrediënten voor een ontspannen verblijf. Uw comfortabel vakantiestekje is gelegen op de begane grond van het landhuis. Uw honden zijn hier zeer welkom en u wordt ontvangen door de gastvrije vriendelijke eigenaresse.

Schimmert behoort tot de gemeente Nuth en ligt 5 km verwijderd van het toeristenplaatsje Valkenburg aan de Geul (Zuid-Limburg) en 7 km van het bourgondische Maastricht en 20 km rijden tot de historische stad Aken in Duitsland. Schimmert is met name bekend in de regio om zijn markante watertoren. Het is voor de verre omtrek een goed oriëntatiepunt. De grote hoogteverschillen in Zuid-Limburg maakten het bij de aanleg van de streekwaterleidingen in Zuid-Limburg mogelijk om de bouw van watertorens tot deze ene toren in Schimmert te beperken en heeft voldoende waterzuiveringscapaciteit voor in de verre omtrek. Op de Nationale Monumenten Dag (ieder tweede weekend van september) is deze watertoren te bezichtigen. U heeft bovenin de toren een fantastisch uitzicht over het Limburgse Heuvelland. De moeite van een bezoek zeker waard. Verder is Schimmert een rustig dorpje gelegen te midden van weiland en veld.

Het Country House is als volgt ingedeeld:

Begane grond:
Entree aan de achterzijde van het pand. Hier ligt de grote ruime woonkamer/living, de leefkeuken en toegang tot het terras met uitloop naar het landgoed. De woonkamer heeft een houtkachel en beschikt over een comfortabele bank en stoelen. De woning heeft een landelijke inrichting en u zult zich hier snel op uw gemak voelen. Er is een openkeuken met kookeiland, oven, magnetron, 6-pits gastoestel, potten en pannen, uitgebreide keukeninventaris en koelkast en vriesvak, koffiezet apparaat voor koffiebonen, vaatwasmachine. Er staat een houten eettafel met stoelen met uitzicht op het terras en de daarachter gelegen weilanden. In de leefkeuken staat een houtkachel die voor sfeer zorgt en extra warmte. Via de openslaande tuindeur is er toegang tot het terras. Verder is er een extra toiletruimte op de begane grond. De voorkamer (naast de living) is afgesloten voor gebruik (privéruimte).

1e verdieping:
Te bereiken via een stenen trap. Hier bevinden zich twee 2-persoonskamers, met 2-persoonsbedden (1.80 x 2.00 m en 1.60 x 2.00 m), de badkamer met Engels ligbad op pootjes en een inloopdouche en toilet.

Buiten:
Groot terras met houten tuinmeubilair. Plus een overdekt terras met hangmat en comfortabele relax tuinset, BBQ, en vuurkorf. Het terrein is omheind maar hier en daar kan zich een opening bevinden. U heeft hier volledige privacy en uitzicht op de weilanden die behoren tot het landgoed. Kortom een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van het echte landleven. De honden mogen loslopen maar laat ze niet onbeheerd en houdt altijd een oogje in het zeil. Er is een paardenstal op het terrein met meerdere paardenboxen. En er staan een aantal (privé) paarden in de wei en/of op stal. Dus indien van toepassing is het ook mogelijk om het eigen paard mee te nemen. Een warme stal, hooi, stro en weidegang is inbegrepen.

Er is ook een vakantieappartement voor 2/3 personen gevestigd in het landhuis. Deze is gelegen op de 1e en de 2e verdieping van het voorhuis met een eigen opgang. Mocht uw reisgezelschap uit 4 tot 7 personen bestaan, dan kunt u dus deze vakantiewoning erbij huren.

Overige faciliteiten:

  • Wasmachine en droger aanwezig voor gebruik.
  • twee houtkachels (een in de keuken en een in de living)
  • CV door het hele huis en zelf te regelen
  • Hout voor de kachels is tegen vergoeding bij de eigenaresse te verkrijgen of zelf hout voor de haard kopen.
  • Linnenpakket is inbegrepen (bed-bad-keukenlinnen)
  • Rookvrije woning. Roken kan wel op het terras buiten. Peuken altijd doven en opruimen.

Het landleven:
Uw vakantieverblijf is hier mede met boerderijdieren.
Uw hond(en) zal dan ook enigszins sociaal met verschillende dieren moeten kunnen omgaan. Op het erf lopen kippen, ganzen, eendjes, pauwen, 2 poezen. En enkele paarden en pony’s grazen in het weiland. Het erf met de omliggende weilanden is groot genoeg om alle dieren hun leefruimte en rust te geven en dit gaat over het algemeen ook goed. Mocht er onrust ontstaan dan kan in overleg met de eigenaresse van het landhuis gekeken worden naar een oplossing, maar dit is in het algemeen nog niet nodig geweest.
De eigenaresse woont op het landgoed met haar honden (2 Hollandse Smousen en Herder). Deze dieren zijn gasthonden gewend.

Ook uw paard is hier welkom.!
Een verblijf in het Country House is ook heel geschikt voor de paardenliefhebber. Er is de beschikking over een aantal paardenboxen en weiland. Het is dus mogelijk ook het paard mee te nemen en mooie ruitertochten te maken door het Zuid-Limburgse Heuvelland. De eigenaresse (een voormalig manége-houdster) kan u voorzien van de mooiste ruiterroutes in de omgeving.
Al voor € 15,00 per dag heeft uw paard een warme stal, stro en hooi, weidegang en er is parkeerruimte voor de paardentrailer.

Kenmerken van vakantiewoning Het Country House:

  • Landleven gevoel.
  • Geschikt voor de dierenliefhebber en paardenliefhebber.
  • Mogelijkheid tot het meenemen van eigen paard of pony.
  • Rust, ruimte en weg van de hectiek van alle dag

 

Beschikbaarheid:
Hunneke Travel biedt een veelzijdig aanbod van vakantiehuizen waar de hond welkom is. Wij werken samen met meerdere huiseigenaren en leveranciers en daarom zijn al onze accommodaties op aanvraag en treft u géén beschikbaarheidskalender aan.
Dat betekent dat de medewerker van Hunneke Travel alles in het werk zal stellen om u binnen 48 uur te berichten of uw reserveringsaanvraag wel/niet zal worden bevestigd. Reserveringsaanvragen die op officiële erkende Nederlandse en Belgische feestdagen worden gemaakt, worden pas op de eerstvolgende werkdag in behandeling genomen. Mocht u binnen de hierboven gestelde antwoordtermijn na datum van de reservering géén reactie van ons hebben ontvangen neem dan contact op met +31 (0)6 234 430 26 of mail naar info@hunneketravel.nl.

Wilt u uw vakantiehuis reserveren?
Bekijk dan voorafgaand aan uw reservering de (richt)prijzen (zie hieronder en open PDF) en klik vervolgens op ‘DIRECT RESERVEREN’ (zie groene banner).
Is de woning beschikbaar, dan wordt uw aanvraag omgezet in een definitieve boeking. In het geval dat uw aanvraag niet bevestigd kan worden of de actuele prijzen dusdanig afwijken van de richtprijzen, dan zullen wij contact met u opnemen.