+31(0)6-234 430 26 info@hunneketravel.nl

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Vakantiewoning Cottessen, Vijlen

Zuid-Limburg (Nederland)
2
12
6
817
deel dit

Dit prachtige in vakwerk stijl gebouwd vakantiehuis is gelegen in Cottessen, een gehuchtje in een van de mooiste stiltegebieden van Zuid-Limburg, vlakbij de Belgische grens en is geschikt voor 12 personen.
Oorspronkelijk stamt deze oude boerderij uit de 18e eeuw. De eigenaar van de woning, is Stichting het Limburgs Landschap en heeft het gebouw een aantal jaren geleden aangekocht en doet het sindsdien dienst als een zeer populair vakantieverblijf. De vakantiewoning ligt aan het einde van een doodlopende landweggetje, zodat u ultiem kunt genieten van de rust en ontsnappen aan de stress van alledag. Een lokatie als deze vindt u niet meer zo snel in Zuid-Limburg!

Cottessen is een buurtschap (50 inwoners) en ligt vlakbij Vijlen en Epen (gemeente Vaals) in Zuid-Limburg. Bij Cottessen komt de rivier de Geul vanuit België ons land Nederland binnen.  U kunt er prachtige wandelingen maken naar het Vijlener Bos of langs de Geul. Vlakbij de vakantiewoning ligt de Heimansgroeve; het oudste stukje Nederland (270 miljoen jaar oud) dat bovengronds zichtbaar is. Het zal u dan ook niks verbazen dat het Geuldal in 2005 door de Stichting Natuur en Landschap, 5 sterren toebedeeld kreeg en Cottessen in 2004 al door de NCRV is uitgeroepen tot het “Mooiste plekje in Nederland”.

Het vakantiehuis is als volgt ingedeeld:

Begane grond:
De centrale hal is voorzien van typisch Limburgse rode plavuis met daaronder verscholen de vloerverwarming. De hal verbindt alle ruimtes beneden, die bestaan uit: de woonkamer met twee grote zitbanken en een houtkachel. In de winter zorgt deze kachel voor een aangename temperatuur in de warme zomermaanden een heerlijk koele ruimte om te vertoeven. De keuken is een echte leefkeuken met alle hedendaagse comfort: 4 pits elektrisch fornuis, magnetron, oven, koelkast met vriesgedeelte, vaatwasser, wasmachine, koffiezetapparaat (Senseo), waterkoker en broodrooster. De keuken beschikt over een ruime keukeninventaris en heeft een groot raam, waar u tijdens het koken kunt genieten van een formidabel uitzicht. Op de begane grond bevindt zich een 2 persoonsslaapkamer met een badkamer die is voorzien van een douche, wastafel en toilet. Er is separaat nog een 2e toilet aanwezig.

Eerste verdieping:
De gehele bovenverdieping is voorzien van een houten vloer. Er bevinden zich vijf 2-persoonsslaapkamers. De sfeervolle ingerichte slaapkamers zijn voorzien van 1-persoonsboxspringbedden. Dekbedden en kussens zijn aanwezig. Een tweede grote badkamer heeft een douche, ligbad, wastafel en toilet.

Buiten:
Het vakantiehuis beschikt over een tuin die grenst aan het prachtige Geuldal. De tuin is deels omheind maar kleinere honden kunnen wellicht een ontsnappingsgat vinden. Er is een overdekte veranda waar u ook als het weer even niet meezit droog kunt genieten van alle rust en ruimte. Tuinmeubilair staat er in voldoende mate.

 

Algemeen:
Indien u één jaar of langer donateur bent van Stichting het Limburgs Landschap krijgt u bij boeking 5% korting op de kale huursom. U dient uw donateurschap te vermelden op het moment van boeken! Dankzij de huuropbrengsten van de vakantiehuizen van Limburgs Landschap worden de doelen van Limburgs Landschap gesteund en kunnen de monumentale vakantiehuizen worden onderhouden.

De Vakantiewoning Cottessen was voorheen één grote vakwerkboerderij die in 2004 is gerestaureerd in twee vakantiewoningen. In het rechter gedeelte van de voormalige boerderij ligt een 8 persoons vakantiewoning (de Schuur). De carport wordt door de gasten van beiden woningen gezamenlijk gebruikt en de tuinen grenzen aan elkaar. Voor de rest heeft ieder zijn eigen privacy en voordeur.

Tip: Op tijd boeken is voor dit fantastische vakantiehuis geen overdreven luxe.

Beschikbaarheid:
Hunneke Travel biedt een veelzijdig aanbod van vakantiehuizen waar de hond welkom is. Wij werken samen met meerdere huiseigenaren en leveranciers en daarom zijn al onze vakantiehuizen op aanvraag en treft u géén beschikbaarheidskalender aan op onze website.

Wilt u uw vakantiehuis reserveren?

Bekijk dan voorafgaand aan uw reservering de prijzen (zie hieronder en open het PDF bestand).
Klik vervolgens op ‘DIRECT RESERVEREN’ (zie groene button rechtsboven deze pagina) en vul het reserveringsformulier in.
Is de woning beschikbaar, dan wordt uw aanvraag omgezet in een definitieve boeking en ontvangt u van ons daarover een bevestiging per e-mail.
In het geval dat uw aanvraag niet bevestigd kan worden zullen wij contact met u opnemen.
Mocht u binnen de door ons gestelde antwoordtermijn van 48 uur na datum van de reservering géén reactie van ons hebben ontvangen, neem dan contact op met +31 (0)6 234 430 26 of mail naar info@hunneketravel.nl.

TIP: Onze vakantiehuizen zijn zeer snel volgeboekt. Op tijd reserveren is dan ook ons advies!