+31(0)6-234 430 26 info@hunneketravel.nl

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Vakantiewoning Sint Pietersberg, Maastricht

Zuid-Limburg (Nederland)
3
12
4
730
deel dit

Deze unieke vakantiewoning is onderdeel van een eeuwenoude carré-hoeve waarvan de fundamenten dateren uit de 12e eeuw en gelegen op de bekende St.Pietersberg in de nabijheid van Maastricht. Natuurmonumenten is de eigenaar van dit fraaie hoevecomplex en dus perfect onderhouden. In het oorspronkelijke woonhuis van de hoeve is het vakantiehuis gelegen omgeven door het mergellandschap waar zuid-Limburg zo bekend om is. Het is een woning met vier slaapkamers dus uitermate geschikt voor familiebijeenkomsten en groter gezelschap.

Maastricht, dé bourgondische stad van Nederland. Gelegen aan de rivier de Maas. De naam Maastricht betekent ‘doorwaadbare plek aan de Maas’, en was al in de Romeinse tijd een geliefde nederzetting. De stad ademt heel veel charme uit met zijn gezellige terrasjes die zomer en winter zijn geopend, het historische plein Het Vrijthof, zijn vele historische oude kerken zoals de Sint Servaas en de Onze Lieve Vrouwenbasiliek gelegen op een van de leukste pleintjes van Maastricht. De stad is een garnizoensstad met vele oude historische gebouwen, zoals de vestigingsmuren laten zien maar ook Fort Sint Pieter en de Kazematten (een netwerk van onderaardse gangen). Ook is Maastricht een van de oudste industriesteden waar het bekende aardewerk van de Sphinx en de roemruchte ENCI fabriek (Mergelproductie) goede voorbeelden van zijn. Natuurlijk komen de meeste mensen af op de talrijke leuke winkeltjes en na een dag hier vol van genoten te hebben neer te strijken bij een van de vele cafeetjes voor een lekker stukje beroemde Limburgse vlaai met koffie of een goed glas wijn. Maastricht een stad die je hart verovert en waar je graag wederom terugkomt.

De vakantiewoning is als volgt ingedeeld:

Begane grond:
Via een eeuwenoude toegangspoort treedt u de carré-hoeve binnen. De entree van het vakantiehuis Sint Pietersberg is hier gelegen.
Via de centrale hal is de woonkamer, de leefkeuken, de eetkamer en nog twee badkamers te bereiken.
De leefkeuken is gemaakt voor echte ‘kookgekken’! Volledig ingericht met een elektrisch fornuis onder een antieke koof en een prachtig blauwstenen aanrecht. Midden in de met hout bewerkte keuken, staat een grote eettafel die deels gebruikt kan worden als extra werkruimte in de keuken. Of gewoon gezellig om samen te zitten tijdens de bereiding van een goede maaltijd. De keuken is uiteraard voorzien van een vaatwasser, magnetron, koffiezetapparaat en een Senseo, waterkoker en hoge koelkast met vriesvak, hete luchtoven. Er is zelfs nog een provisiekelder aanwezig.
Naast de leefkeuken is de eetkamer gelegen met een houtkachel. Hier staat ook een grote houten tafel met stoelen voor 12 personen. Dus geniet op dit plekje van een heerlijke maaltijd naast het knapperend haardvuur, wat wilt u nog meer?!.
In de woonkamer staan comfortabele banken en stoelen, dvd, radio-cd speler en tv (digitaal). De twee badkamers zijn voorzien van een douche, wastafel en toilet.

1e verdieping:
Via een houten trap bereikt u de vier slaapkamers; twee 2-persoonsslaapkamer en twee 4-persoonsslaapkamer. De kamers zijn voorzien van 1 persoons boxspringbedden. Dekbedden en kussens zijn aanwezig. Beddengoed en badlinnen is te huur of zelf meebrengen. (zie prijslijst). Kinderbedje is aanwezig (evenals kinderstoel).

Buiten:
Hier is het privéterras met de tuin met tuinmeubilair. De auto kan worden geparkeerd onder de carpoort.

De carré-hoeve is gelegen in een uniek stukje Nederland. Namelijk boven op de bekende Sint Pietersberg in Maastricht.
Dit natuurgebied bestaat uit bossen, velden, akkers, graslanden en een uitgestrekt wandelgebied.
De ENCI (Eerste Nederlandse Cement Industrie) heeft hier jarenlang mergel gewonnen en deze afgravingen hebben door de jaren heen gezorgd voor enorme gaten in de flanken van de berg. Door deze ontginning (die omstreden is) is wel een hele unieke flora en fauna ontstaan die alleen in dit deel van Nederland voorkomt en dus zo bijzonder is. Het bekende Zuid-Limburgse Mergellandschap is hier heel goed zichtbaar.

Voor de gepassioneerde wandelaar begint ook hier de route van het bekende Pieterpad, van de Sint Pietersberg tot aan Pieterburen.
Verder beschikt de hoeve over een klein museum dat de geschiedenis van de Sint Pietersberg verteld. Samen met de Uitkijktoren (met een subliem uitzicht over de stad Maastricht en de Maas) biedt het ook toegang voor bezoekers en passanten. Er mag geen autoverkeer komen maar uiteraard wel voor de gasten van het vakantiehuis.

Tip: boek deze woning ruim op tijd (minimaal een half jaar van te voren) want vol=vol. Indien u lid bent van de vereniging Natuurmonumenten ontvangt u een korting van 5% over de kale huursom.

Beschikbaarheid:
Hunneke Travel biedt een veelzijdig aanbod van vakantiehuizen waar de hond welkom is. Wij werken samen met meerdere huiseigenaren en leveranciers en daarom zijn al onze vakantiehuizen op aanvraag en treft u géén beschikbaarheidskalender aan op onze website.

Wilt u uw vakantiehuis reserveren?

Bekijk dan voorafgaand aan uw reservering de prijzen (zie hieronder en open het PDF bestand).
Klik vervolgens op ‘DIRECT RESERVEREN’ (zie groene button rechtsboven deze pagina) en vul het reserveringsformulier in.
Is de woning beschikbaar, dan wordt uw aanvraag omgezet in een definitieve boeking en ontvangt u van ons daarover een bevestiging per e-mail.
In het geval dat uw aanvraag niet bevestigd kan worden zullen wij contact met u opnemen.
Mocht u binnen de door ons gestelde antwoordtermijn van 48 uur na datum van de reservering géén reactie van ons hebben ontvangen, neem dan contact op met +31 (0)6 234 430 26 of mail naar info@hunneketravel.nl.

TIP: Onze vakantiehuizen zijn zeer snel volgeboekt. Op tijd reserveren is dan ook ons advies!

 • Hoeve met tuin

  Hoeve met tuin

 • De uitzichttoren

  De uitzichttoren

 • Uitzichtpunt ENCI

  Uitzichtpunt ENCI

 • Uitzicht Maas

  Uitzicht Maas

 • Uitzicht over Maasvallei

  Uitzicht over Maasvallei