+31(0)6-234 430 26 info@hunneketravel.nl

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Vakantiewoning De Bovenste Molen, Mechelen

Zuid-Limburg (Nederland)
3
8
3
509
deel dit

Deze vakantiewoning is gevestigd in een uniek watermolencomplex uit 1350! En ligt tussen de Zuid-Limburgse dorpjes Epen en Mechelen. Het is een authentieke vakwerkwoning en ligt pal langs de Geul. De woning is geschikt voor een gezelschap van maximaal 8 personen.
Grenzend aan de woning bevindt zich het terras en de grindtuin. Aan het eind van de tuin begint het natuurgebied het Geuldal. Hier kunt u uren heerlijk buiten zitten, genietend van het kabbelende water van de Geul. Waterpret voor de hond gegarandeerd! Een perfecte plek voor lange BBQ avonden en laat uw hond maar lekker rondsnuffelen in deze prachtige omgeving.

Oorspronkelijk stamt deze voormalige molen met bijbehorende fabriekshal, een origineel woonhuis en de diverse vakwerk schuren en stallen uit 1350. Tot begin van de 18e eeuw was het in handen van de Heren van Wittem en werd gebruikt als graanmolen. De molen had ooit twee waterraderen, maar hier is er nu nog een van overgebleven. De molen heeft in de loop der tijd dienst gedaan als papier-, kunstwol- en korenmolen. De molen is van grote landschappelijke betekenis en is dan ook gerestaureerd en nu in handen van de Vereniging Natuurmonumenten die er een vakantiewoning in heeft gevestigd

Mechelen en omgeving is rijk aan oude Limburgse vakwerkhoeven en markante gebouwen zoals kasteelhoeves. Tevens voert door Mechelen de bekende auto-Mergellandroute, Een toeristische route die door de meest heuvelachtige delen en slingerweggetjes van Zuid-Limburg voert en is 127 km lang. De riviertjes de Geul en de Mechel hebben het landschap in vele jaren bepaald. Het landschap kent typische hellingbossen, met de wintereik, ruwe berk, lijsterbes en hulst. De bossen worden grotendeels beheerd door Staatsbosbeheer. Binnen het bosgebied zijn nog oude gebruiks- en eigendomsgrenzen herkenbaar aan oude grensstenen of grensbomen. Op de grensstenen treft men initialen aan op welke gebruiks- of eigendomsrecht de grens betrekking had. De grensbomen werden geknot en ze hadden het voordeel beter zichtbaar te zijn in het landschap. In Mechelen bevinden zich naast een supermarkt en een boerderijwinkel ook wat winkeltjes zoals een slager en een bakker. Op woensdagmiddag is er van 13.00-17.00 uur een kleine weekmarkt. Iets buiten Mechelen ligt het beschermd dorpsgezicht ’t Höfke, een verzameling van achttiende-eeuwse vakwerkboerderijen. Verder liggen in de directe omgeving gehuchten met de sprekende namen als Bommerig, Elzet, Hurpesch en Overgeul. Prachtige gebieden om heerlijk te wandelen en te genieten van het landschap waar Zuid-Limburg zo trots op is.

Het vakantiehuis is als volgt ingedeeld:

Begane grond:
Voordeur en de hal, hier bevindt zich het gastentoilet en een trapopgang geeft toegang tot de woonkamer.
De zijgevel van de vakantiewoning is voorzien van kamerhoge ramen met veel lichtinval en een tuindeur die toegang geeft tot het privéterras met tuinmeubilair en een grindtuin.
De woonkamer is comfortabel ingericht met een mix van modern en klassiek meubilair. De lange houten keukentafel wordt belicht door witte industrielampen en in het zitgedeelte staat een sofa. Er staat een flatscreen tv met Nederlandse kabel, DVD- en CD-speler, radio.
De keuken grenst aan de woonkamer met alle hedendaagse comfort: 4 pits elektrisch fornuis, magnetron, oven, koelkast met vriesgedeelte, vaatwasser, koffiezetapparaat (Senseo), waterkoker en broodrooster. De keuken beschikt over een ruime bijkeuken. Buiten is een berging voor fietsenstalling.

1e verdieping:
Hier bevinden zich 3 slaapkamers. Verdeeld over één ruime 4-persoonsslaapkamer, een kleine 2-persoonsslaapkamer en een 2-persoonsslaapkamer met een kinderbed. Ook gelegen op de eerste étage is de badkamer met douche, ligbad, wastafel en tweede toilet. Dekbedden zijn aanwezig. Alle bedden zijn een-persoonsboxspringbedden. Kinderbedje en kinderstoeltje is aanwezig.

Buiten:
Grenzend aan de woonkamer is het terras met de grindtuin met een vijvertje. De tuin grenst aan het natuurgebied Het Geuldal. Hier liggen de wandelpaden letterlijk aan uw voeten…en aan die van uw viervoeter..Geniet hier van de rust en het prachtige landschap van Zuid-Limburg.

 

Faciliteiten:
Het hele vakantiehuis is voorzien van centrale verwarming en er is gratis parkeergelegenheid en WiFi.
Het huis beschikt over 3 slaapkamers en 1 badkamer.

Bent u lid van de Vereniging Natuurmonumenten dan ontvangt u een korting van 5% op de huurprijs. Graag bij reservering duidelijk aangeven. Dankzij de huuropbrengsten van de vakantiewoning kunnen de doelen van Natuurmonumenten worden gesteund en de monumentale vakantiehuizen worden onderhouden.

Tip: Wilt u hier graag verblijven, reserveer dan tijdig, minimaal een half jaar van te voren. Deze woning is snel volgeboekt.

Beschikbaarheid:
Hunneke Travel biedt een veelzijdig aanbod van vakantiehuizen waar de hond welkom is. Wij werken samen met meerdere huiseigenaren en leveranciers en daarom zijn al onze vakantiehuizen op aanvraag en treft u géén beschikbaarheidskalender aan op onze website.

Wilt u uw vakantiehuis reserveren?

Bekijk dan voorafgaand aan uw reservering de prijzen (zie hieronder en open het PDF bestand).
Klik vervolgens op ‘DIRECT RESERVEREN’ (zie groene button rechtsboven deze pagina) en vul het reserveringsformulier in.
Is de woning beschikbaar, dan wordt uw aanvraag omgezet in een definitieve boeking en ontvangt u van ons daarover een bevestiging per e-mail.
In het geval dat uw aanvraag niet bevestigd kan worden zullen wij contact met u opnemen.
Mocht u binnen de door ons gestelde antwoordtermijn van 48 uur na datum van de reservering géén reactie van ons hebben ontvangen, neem dan contact op met +31 (0)6 234 430 26 of mail naar info@hunneketravel.nl.

TIP: Onze vakantiehuizen zijn zeer snel volgeboekt. Op tijd reserveren is dan ook ons advies!