+31(0)6-234 430 26 info@hunneketravel.nl

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Vakantiewoning Helle, Schimmert

Zuid-Limburg (Nederland)
2
2
1
340
deel dit

..Even weg dromen, dat mag, want dat gaat hier zeker gebeuren! Deze woning is werkelijk schilderachtig en uniek zeer mooi gelegen in een dalletje omringd door een landweg, weilanden en akkerland. Ver verwijderd van alle dagelijkse hectiek. Stilte, rust en genieten van een landelijke omgeving, zijn hier de basis ingrediënten voor een ontspannen verblijf. Uw comfortabel logeerverblijf is gelegen op de 1e en 2e verdieping van een landhuis. Uw honden zijn hier zeer welkom en u wordt ontvangen door de gastvrije eigenaresse.

Schimmert behoort tot de gemeente Nuth en ligt 5 km verwijderd van het toeristenplaatsje Valkenburg aan de Geul (Zuid-Limburg) en 7 km van het bourgondische Maastricht en 20 km rijden tot de historische stad Aken in Duitsland. Schimmert is met name bekend in de regio om zijn markante watertoren. Het is voor de verre omtrek een goed orientatiepunt. De grote hoogteverschillen in Zuid-Limburg maakten het bij de aanleg van de streekwaterleidingen in Zuid-Limburg mogelijk om de bouw van watertorens tot deze ene toren in Schimmert te beperken en heeft voldoende waterzuiveringscapaciteit voor in de verre omtrek. Op de Nationale Monumenten Dag (ieder tweede weekend van september) is deze watertoren te bezichtigen. U heeft bovenin de toren een fantastisch uitzicht over het Limburgse Heuvelland. De moeite van een bezoek zeker waard. Verder is Schimmert een rustig dorpje gelegen te midden van weiland en veld.

 

De vakantiewoning is als volgt ingedeeld:

Begane grond:
Entree naar de bovenwoning via een houten binnentrap.

1e verdieping:
Hier bevindt zich de leefkeuken de badkamer en de woonkamer. De keuken is voorzien van elektrisch fornuis, vaatwasmachine en de noodzakelijke keukenspullen met uitzicht op de weilanden. De badkamer heeft een douche, wastafel en toilet. De woonkamer is voorzien van een tv, zitbank met salontafel en stoelen. Ook hier heeft u een mooi uitzicht op de landerijen.

2e  verdieping:
Deze verdieping is te bereiken via een trap en hier bevindt zich de 2-persoonsslaapkamer die beschikt over een 2 persoons bed. De slaapkamer is de voormalige zolderruimte en is dan ook voorzien van een dakkapel. Er staat een buro met stoel. Er bestaat een mogelijkheid om 1 of 2 bedden bij te plaatsen in de 2-persoonsslaapkamer. Ideaal voor als u met de kinderen wilt komen logeren.

Buiten:
In de zonnige periodes van het jaar kunt u op een grote terras met houten tuinmeublement genieten van de rust, een boekje lezen en uw hond vrij laten rondbanjeren. Er is ook nog een deels overdekt terras met een hangmat en tuinmeubilair en BBQ.

Faciliteiten:

Bed-bad-keukenlinnen is inclusief en het bed is bij aankomst voor u opgemaakt.

In de woonkamer staat een grote flatscreen tv (internet-tv) met Dvd apparaat. Uiteraard is er Wifi aanwezig en is gratis.

Het landleven:

Uw vakantieverblijf is hier mede met boerderijdieren.
Uw hond(en) zal dan ook enigszins sociaal met verschillende diersoorten moeten kunnen omgaan. Op het erf lopen kippen, ganzen, eendjes, pauwen, 2 poezen. En enkele paarden en pony’s grazen in het weiland. Het erf met de omliggende weilanden is groot genoeg om alle dieren hun leefruimte te geven en dit gaat over het algemeen ook goed. Mocht er onrust ontstaan dan kan in overleg met de eigenaresse van het landhuis gekeken worden naar een oplossing, maar dit is in het algemeen nog niet nodig geweest.

Ook uw paard is hier welkom.!

Een verblijf in het vakantiehuis Helle is ook heel geschikt voor de paardenliefhebber. Er is de beschikking over een aantal paardenboxen en weiland. Het is dus mogelijk ook het paard mee te nemen en mooie ruitertochten te maken door het Zuid-Limburgse Heuvelland. De eigenaresse (een voormalig manége-houdster) kan u voorzien van de mooiste ruiterroutes in de omgeving. Al voor € 15,00 per dag heeft uw paard een warme stal, stro en hooi, weidegang en er is parkeerruimte voor de paardentrailer.

Het is een rookvrije vakantiewoning en gratis WiFi aanwezig en uw honden logeren zonder extra verblijfstoeslag.
De eigenaresse woont in het landhuis met haar honden (Hollandse Smousen en Herder) op de begane grond. Deze dieren zijn gasthonden gewend. Privacy voor u is door haar gegarandeerd.

Kenmerken van vakantiewoning Helle:

 • Landleven
 • Geschikt voor de dierenliefhebber en paardenliefhebber
 • Mogelijkheid tot het meenemen van eigen paard
 • Rust, ruimte en weg van de hectiek van alle dag

Beschikbaarheid:
Hunneke Travel biedt een veelzijdig aanbod van vakantiehuizen waar de hond welkom is. Wij werken samen met meerdere huiseigenaren en leveranciers en daarom zijn al onze vakantiehuizen op aanvraag en treft u géén beschikbaarheidskalender aan op onze website.

Wilt u uw vakantiehuis reserveren?

Bekijk dan voorafgaand aan uw reservering de prijzen (zie hieronder en open het PDF bestand).
Klik vervolgens op ‘DIRECT RESERVEREN’ (zie groene button rechtsboven deze pagina) en vul het reserveringsformulier in.
Is de woning beschikbaar, dan wordt uw aanvraag omgezet in een definitieve boeking en ontvangt u van ons daarover een bevestiging per e-mail.
In het geval dat uw aanvraag niet bevestigd kan worden zullen wij contact met u opnemen.
Mocht u binnen de door ons gestelde antwoordtermijn van 48 uur na datum van de reservering géén reactie van ons hebben ontvangen, neem dan contact op met +31 (0)6 234 430 26 of mail naar info@hunneketravel.nl.

TIP: Onze vakantiehuizen zijn zeer snel volgeboekt. Op tijd reserveren is dan ook ons advies!

 • Het landhuize voorzijde

  Het landhuize voorzijde

 • Uitzicht op de weilanden met paarden

  Uitzicht op de weilanden met paarden

 • Zitkamer met tv, dvd

  Zitkamer met tv, dvd

 • Gezellige zitkamer met uitzicht

  Gezellige zitkamer met uitzicht

 • Badkamer

  Badkamer

 • Stort douche

  Stort douche

 • Inclusief badlinnen

  Inclusief badlinnen

 • Keuken

  Keuken

 • Zithoek in keuken met uitzicht

  Zithoek in keuken met uitzicht

 • 2 persoons slaapkamer

  2 persoons slaapkamer

 • zithoekje in slaapkamer

  zithoekje in slaapkamer

 • Hal met bankje

  Hal met bankje

 • Trap naar de 1e verdieping.

  Trap naar de 1e verdieping.

 • Uitzicht op de weilanden

  Uitzicht op de weilanden

 • Zicht op de paardenstal

  Zicht op de paardenstal

 • Deel van de binnenplaats met tuinzit.

  Deel van de binnenplaats met tuinzit.

 • De huispoes

  De huispoes

 • Hollandse Smous

  Hollandse Smous

 • Paardenstalling

  Paardenstalling