+31(0)6-234 430 26 info@hunneketravel.nl

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Vakantiewoning Op de Dijk, Mechelen

Zuid-Limburg (Nederland)
3
16
7
794
deel dit

Deze mooie Limburgse vakwerkwoning uit 1670, is een beschermd Rijksmonument waar u tijdens uw vakantie van mag gaan genieten..! De woning straalt één en al authenticiteit uit. Vakantiewoning Op de Dijk is gelegen aan de rand van het dorpje Mechelen, midden in het Zuid-Limburgse Heuvelland en is uitermate geschikt voor grotere gezelschappen en meerdere honden zijn hier welkom.

Zomertip: Nu nog beschikbaar voor de zomermaanden juli en augustus.Boek op tijd uw zomervakantie in dit Good feeling Home!

Mechelen, ligt in Zuid Limburg. Vlakbij de dorpen, Slenaken, Epen, Vaals, Valkenburg aan de Geul, Gulpen-Wittem en de Belgische Voerstreek. Ongeveer een half uurtje rijden met de auto en u bevindt zich al in de steden driehoek, Aken (D), Maastricht en Luik (B).

Mechelen en omgeving is rijk aan oude Limburgse vakwerkhoeven en markante gebouwen zoals kasteelhoeves. Tevens voert door Mechelen de bekende auto-Mergellandroute, een toeristische route die door de meest heuvelachtige delen en slingerweggetjes van Zuid-Limburg voert en is 127 km lang. De riviertjes de Geul en de Mechel hebben het landschap in vele jaren bepaald. Het landschap kent typische hellingbossen, met de wintereik, ruwe berk, lijsterbes en hulst. De bossen worden grotendeels beheerd door Staatsbosbeheer. Binnen het bosgebied zijn nog oude gebruiks- en eigendomsgrenzen herkenbaar aan oude grensstenen of grensbomen. Op de grensstenen treft men initialen aan op welke gebruiks- of eigendomsrecht de grens betrekking had. De grensbomen werden geknot en ze hadden het voordeel beter zichtbaar te zijn in het landschap. In Mechelen bevinden zich naast een supermarkt en een boerderijwinkel ook wat winkeltjes zoals een slager en een bakker. Op woensdagmiddag is er van 13.00-17.00 uur een kleine weekmarkt. Iets buiten Mechelen ligt het beschermd dorpsgezicht ’t Höfke, een verzameling van achttiende-eeuwse vakwerkboerderijen. Verder liggen in de directe omgeving gehuchten met de sprekende namen als Bommerig, Elzet, Hurpesch en Overgeul. Prachtige gebieden om heerlijk te wandelen en te genieten van het landschap waar Zuid-Limburg zo trots op is.

De groepsaccommodatie is als volgt ingedeeld:

Begane grond:
Via de achterdeur treedt u de woning binnen, (heel gebruikelijk in Zuid-Limburg). Hier is in de hal een 1 persoons infraroodsauna geplaatst. Via de hal komt u in de gezellige mooie leef keuken terecht. Wat u direct zal opvallen zijn de scheve ramen en deuren. Door de eeuwen heen heeft dit huis namelijk heel wat te verduren gehad en is er een natuurlijke verzakking ontstaan. Overigens nu volkomen veilig en aangepast aan de huidige bouw- en comfortnorm, mag u gaan genieten van deze nostalgische ruimte met scheve raampjes, balkenplafond en vakwerk muren.

In de woonkamer staan twee lange eettafels en een oude toonbank met blauwstenenblad waar de aanrecht in is verwerkt. Grenzend aan de woonkamer is de open-keuken voorzien van 6-pits gasfornuis, grote elektrische oven, magnetron, vaatwasser, koelkast, vriezer, waterkoker en koffiezetapparaat. De woonkamer is verder royaal ingericht met een prachtige oude open-haard, een zithoek met comfortabele stoelen en banken. Doordat de woning boven op de dijk ligt aan een holle weg, heeft u vanuit de ramen van de woonkamer uitzicht op grazende paarden in de weiden.
Via de keuken komt u uit in een tweede hal met gescheiden toiletruimte. In deze hal is de trap naar de 1e en de 2e verdieping waar zich de slaapkamers en de 3 badkamers bevinden.

1e verdieping:
Hier liggen 4 slaapkamers, waarvan drie 2persoonsslaapkamer en een 4-persoonsslaapkamer.
En 2 badkamers met wasbak, ligbad/douche en toilet.

2e verdieping:
De overige slaapkamers bestaan uit drie 2-persoonsslaapkamers en een badkamer met wasbak, douche en toilet.

Buiten:
Hier kunt u zitten onder een groot overdekte veranda – terras of in de tuin met tuinmeubilair. Dus ideaal om in de zomermaanden te genieten van lange avonden en van het goede Zuid-Limburgse bourgondische leven..!

In het hele huis zijn nog de originele elementen goed zichtbaar, van originele plavuizen vloeren op de benedenverdieping, kleine raampjes in de slaapkamers, inbouwkasten, rode houten luikjes, een spiltrap en zeer oude balken aan het plafond. Kortom, dit vakantiehuis voelt goed..!

 

Faciliteiten:
1-persoons dekbedden en hoofdkussens liggen op de 18 bedden. Er zijn 2 kinderbedjes en 2 kinderstoelen beschikbaar.
De gehele woning is voorzien van CV.
In de woonkamer staat een tv met Nederlandse kabel, dvd-speler, cd-speler en radio, draadloos internet (gratis), en een sjoelbak.

Parkeren:
Parkeergelegenheid op eigen terrein

Tip: Wilt u genieten van deze mooie vakantiewoning samen met uw gezin of vriendenkring, reserveer deze woning op tijd, minimaal een half jaar van te voren.

Beschikbaarheid:
Hunneke Travel biedt een veelzijdig aanbod van vakantiehuizen waar de hond welkom is. Wij werken samen met meerdere huiseigenaren en leveranciers en daarom zijn al onze vakantiehuizen op aanvraag en treft u géén beschikbaarheidskalender aan op onze website.

Wilt u uw vakantiehuis reserveren?

Bekijk dan voorafgaand aan uw reservering de prijzen (zie hieronder en open het PDF bestand).
Klik vervolgens op ‘DIRECT RESERVEREN’ (zie groene button rechtsboven deze pagina) en vul het reserveringsformulier in.
Is de woning beschikbaar, dan wordt uw aanvraag omgezet in een definitieve boeking en ontvangt u van ons daarover een bevestiging per e-mail.
In het geval dat uw aanvraag niet bevestigd kan worden zullen wij contact met u opnemen.
Mocht u binnen de door ons gestelde antwoordtermijn van 48 uur na datum van de reservering géén reactie van ons hebben ontvangen, neem dan contact op met +31 (0)6 234 430 26 of mail naar info@hunneketravel.nl.

TIP: Onze vakantiehuizen zijn zeer snel volgeboekt. Op tijd reserveren is dan ook ons advies!