+31(0)6-234 430 26 info@hunneketravel.nl

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Toeristische informatie over België en de Ardennen

België, voor menig Nederlander hét synoniem voor, een dagje winkelen in Antwerpen’, ‘weekendje weg’ naar de Ardennen of de Belgische Kust. Frieten eten bij het ‘frietenkot’, een Belgisch biertje pakken van het vat met een pannetje moules frites erbij. Ja, we genieten vaak van het goede leven bij onze Zuiderburen!


België is ook een land dat nog steeds gescheiden wordt door een taalgrens, het Franstalige deel heet Wallonië en het Nederlands sprekende deel heet Vlaanderen. images (2)Beiden taal-grenzen komen tezamen in het zuiden van Nederland, bij Limburg. Het Limburgse Heuvelland loopt dan ook vloeiend over in de Belgische Voerstreek en verderop in de uitgestrekte Ardennen. Ten zuiden van Maastricht, net over de grens treft u de typisch Franstalige stad Luik aan. En aan de gehele westkant van Limburg ligt Belgisch-Limburg (Nederlandstalig) met mooie natuurgebieden zoals de Belgische Kempen.


De Voerstreek

De Voerstreek

De Belgische Voerstreek is een soort van ‘eilandje’ gelegen in het Franse taalgebied maar waar wel Vlaams wordt gesproken dat door historische landveroveringen zo is ontstaan. Het is een uniek stukje België met 6 idyllische Voerdorpjes; St.Martensvoeren, St.Pietersvoeren, Moelingen, Teuven, ‘s-Gravenvoeren, Remersdaal. In de Voerstreek vinden we hetzelfde golvende landschap als in het Zuid-Limburgse Mergelland. Zo’n 100 miljoen jaar geleden golfde over dit gebied het water van een ondiepe tropische zee. De ondergrond van de Voerstreek is de zeebodem van destijds.


De das

De das

Schuwe dieren zoals de das, de ree, de vos, het wildzwijn, de buizerd en de torenvalk zul je er veelvuldig aantreffen evenals hun sporen en wissels. Ook op de grond, kruipt, groeit en bloeit er veel, zoals de wijngaard slak (escargot de bourgogne), de adelaarsvaren en kamperfoelie, de mispel en de trosvlier waar lokaal een heerlijke jam van wordt gemaakt. Het is in de Voerstreek ook goed eten en drinken. De volgende specialiteiten staan bij de lokale restaurants dan ook standaard op het menu, zoals de forel, de Rommedoe (stinkkaas), de escargot (slakken) in knoflookolie, de Voerense trip (koude vleesschotel) en platz (brood) en de stroop. Hierbij smaakt natuurlijk het beste een wijntje of biertje uit de streek. Als u van wat sterkers houdt dan is het Voerdrupke en de koffielikeur niet te versmaden. Bon appétit!


Wandelen met de hond in de Ardennen

Wandelen met de hond in de Ardennen

De Voerstreek is eigenlijk het voorportaal van de Belgische Ardennen. Deze streek strekt zich uit over een groot deel van Wallonië tot aan Luxemburg en Frankrijk. Het is ongerept, weids en een bosrijk laaggebergte. De hoogste bergen (694 m.) bevinden zich op Hoge Venen. Een dicht woud van loofbomen en dennen waar een goede wandelroutekaart of GPS noodzakelijk is. Door dit berglandschap lopen een aantal rivieren, de Ourthe, de Ambléve en de Semois. In de maanden november tot maart kan er sneeuw vallen en is een sneeuwlaag bij een strenge winter van 1 meter mogelijk. Door de dichtheid van de wouden verschuilen zich er veel dieren, zoals de vos, de das, de linx, herten, roofvogels, everzwijnen en zelfs een verdwaalde bever. De streek kenmerkt zich verder door de karakteristieke Ardeense dorpjes en stadjes die je verspreidt door het afwisselende landschap tegenkomt. Zeker een bezoek waard zijn, La Roche en Ardenne, Vielsalm, Durbuy, Coo en Stavelot en Spa om maar een paar op te noemen.


Sep, vol met jachtpassie!

Sep, vol met jachtpassie!

De honden mee naar België:
België beschikt over mooie ongerepte natuurgebieden om samen met uw hond lange wandelingen te maken. Let op dat uw hond officieel geënt moet zijn in België (Wallonië) tegen hondsdolheid en beschermd tegen teken. Vraag voor uw vertrek informatie op bij uw dierenarts wat specifiek voor uw hond(en) echt noodzakelijk is. In België is een aanlijnplicht. De boswachter mag u aanspreken indien u uw hond niet heeft aangelijnd, juist in bosgebieden wil dat nog wel eens voorkomen. De jacht is in België nog volop in beweging. Indien u een jachthond bezit met jachtpassie dan raden wij u aan de de hond aan de lijn te houden maar in ieder geval onder uw appèl.