+31(0)6-234 430 26 info@hunneketravel.nl

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

de hond mag mee

Hunneke Travel heeft enkele uitjes geselecteerd, waar ook honden mee mogen en welkom zijn!

Yentl aan de oever van de Geul

Yentl aan de oever van de Geul

Zwemmen: De stad Valkenburg is onafscheidelijk verbonden met het riviertje de Geul, dat ontspringt in de Belgische Ardennen (Geulle). In de direkte wandelomgeving van Valkenburg tref je altijd wel ergens de mooie oevers van de Geul aan. In de zomermaanden is de Geul een heerlijke gelegenheid om uw hond te laten afkoelen en een uitlaatplek voor de echte ‘waterratten’. De Geul is op sommige plaatsen (zeker bij laag water) ideaal om uw hond(en) veilig in het water te laten. Let wel even op met kleinere honden, dat ze niet in hun zwem-enthousiasme in de soms sterke stroming, zeker bij hoog water terecht komen. Enkele plaatsen die Hunneke Travel aanbeveelt, zijn de oevers van de Geul langs het Geuldalpad. Dit pad begint bij Uitspanning Tivoli (Plenkertstraat 63, Valkenburg) tot aan Uitspanning de Brakke Berg (Wolfdriesweg 10, Berg & Terblijt). U kunt het pad in beide richtingen lopen en parkeergelegenheid is gratis beschikbaar. Een ander mooi gebied om je hond te laten zwemmen is langs het wandelpad dat loopt van Valkenburg tot Walem en Schin op Geul. U kunt het beste starten bij de gratis parkeergelegenheid in het bos, aan het einde van de Oosterweg in Valkenburg. De oevers van de Geul zijn hier heel goed toegankelijk en u zult meerdere plekjes ontdekken waar niet alleen uw hond maar ook uzelf kunt genieten van het kabbelende Geulwater en de prachtige vergezichten op Kasteel Sjaloen, het Genhoes en de typische Limburgse hellingbossen.


de hond mag mee

Kabelbaan Valkenburg

De Wilhelmina toren:  De toren biedt een spectaculair uitzicht over Valkenburg en Zuid Limburg. U kunt de toren te voet bereiken, per auto of met de kabelbaan. Deze laatste optie is uniek in Nederland en een aantal jaren geleden is de Valkenburgse kabelbaan onder Zwitserse supervisie gecontroleerd en gemoderniseerd. Indien u een klein, handzaam hondje heeft zonder ‘hoogtevrees’, kunt u de hond mee naar boven nemen per kabelbaan, anders moet u de (benen)wagen nemen, een korte wandelroute die u leidt door een van de mooie bossen rondom Valkenburg. Aan de voet van de Wilhelminatoren kunt u genieten van een kop koffie met Limburgse vlaai. Heeft u zin in een baantje rodelen, of een spelletje paintball, dan komen óók de kinderen hier volledig aan hun trekken.


Hoogteburcht Valkenburg

Hoogteburcht Valkenburg

De Fluweelengrot en de Kasteelruïne van Valkenburg: twee attracties in één. Ga een stukje terug in de tijd en beland in de Middeleeuwen door de enige Hoogteburcht in Nederland te bezoeken met een geschiedenis die terug gaat tot ver in de 11e eeuw. De resten van dit eens zo imposant kasteel, ligt boven het gezellige stadje van Valkenburg. De Fluweelengrot daarentegen treft u ‘onder’ de stad Valkenburg aan. Het is er tijdens een bezoek in de zomermaanden heerlijk koel en in de wintermaanden aangenaam warm. De grot is vermoedelijk in de 11e en 12 e eeuw ontstaan. Eigenlijk moeten we spreken van een groeve omdat blokbrekers decennia lang het mergel uit de groeven haalden om er huizen en kastelen mee te bouwen. Het resultaat van deze mergelwinning zijn kilometers lange gangenstelsels waar u in een deel hiervan een rondleiding kunt maken. Ook hier is uw hond  aangelijnd toegestaan. Vanaf medio November tot de Kerst, wordt in de Fluweelengrot de inmiddels bekende Kerstmarkt van Valkenburg gehouden. Gedurende deze dagen is het helaas niet toegestaan de hond mee te nemen in de grotten.


Het Kuurpark: Uniek onthaasten samen met uw hond, dat kan in het Kuurpark van Valkenburg aan de Geul. Gelegen bovenop de bekende Cauberg en vlakbij het wellness centrum Thermae 2000. Het is een heerlijke ervaring om op elk jaargetijde hier op een bankje te zitten en te kijken naar het dal van de Geul en de heuvels van Valkenburg aan de Geul. Het Kuurpark is vrij toegankelijk en te bereiken vanuit het Holland Casino of via de trappen in de Plenkertstraat (Valkenburg aan de Geul).


Drielandenpunt Vaals

Drielandenpunt Vaals

Drielandenpunt: Dit mag u niet overslaan tijdens een bezoek in Zuid-Limburg. Op een hoogte van 323 meter boven NAP, ligt het Drielandenpunt en is tevens het hoogste punt van Nederland. Op dit punt komen Nederland, België en Duitsland bij elkaar.  Ervaar de unieke situatie, dat u van het ene land zo naar het andere land kunt wandelen, waar kan dit nog meer! U kunt het Drielandenpunt als uitgangspunt nemen om de werkelijk schitterende natuur in de omgeving te gaan verkennen met uw trouwe makker. Het Drielandenpunt kent verder nog enkele attracties, zoals het Labyrint, een speeltuin en vele gezellige eetgelegenheden.


de hond mag mee

Stoomtrein

Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM): Beleef de romantiek van reizen per trein uit lang vervlogen tijden en geniet van de mooiste uitzichten van het Zuid-Limburgse Heuvelland. De ZLSM verzorgt gedurende maart tot en met december, ritten per stoomtrein of historische Schienenbus over de ‘Miljoenenlijn. Een prachtige spoorlijn tussen de plaatsen Valkenburg-Schin op Geul-Wijlre-Simpelveld-Kerkrade. Het is een ideale basis om te combineren met een wandeling of een bezoek aan een van de attracties langs deze spoorlijn. Dit kunt u doen op eigen gelegenheid of maak gebruik van de speciale arrangementen. U kunt uw treinreis beginnen op elk station en uw hond mag mee in de trein! Sla voor de juiste dienstregeling en overige mogelijkheden de website van de ZLSM er op na.


Kluis op de Sjaasberg

Kluis op de Sjaasberg

De Kluis: is een religieus monumentje, schitterend gelegen boven op de top van een heuvel van het Geuldal, genoemd de Sjaasberg in Valkenburg aan de Geul. Het kloostertje/kerkje was gedurende vele eeuwen de woon- en verblijfplaats van enkele kluizenaars. Het is  gerenoveerd en open voor bezoekers. Er worden géén religieuze diensten meer gehouden. De wandeling er naar toe is al zeker de moeite waard. U doorkruist de typische Zuid Limburgse hellingbossen en wordt boven getrakteerd op een schitterend uitzicht over het Geuldal.


de hond mag mee

Boottocht: Maastricht dankt deels haar bestaan aan de ligging langs de rivier de Maas. Al de romeinen zagen het belang van deze rivier en bouwde er een brug om de Maas over te steken. Langs deze brug ontstond een nederzetting, die uiteindelijk uitgroeide tot de stad Maastricht. U kunt deze prachtige stad vanaf het water gaan bekijken samen met uw hond. Op deze wijze maakt u op een heel andere manier kennis met deze prachtige stad in het zuiden van Nederland. Passagiersschepen van de Rederij Stiphout verzorgen een groot aantal lijndienst boottochten. Deze variëren van een korte rondvaart op de Maas tot een complete dagtocht naar Luik (B). Maar u kunt zich ook laten meevoeren naar de historische binnenhaven, langs de bekende St. Pietersberg, richting Luik en Visé, of ervaar de 4 Sluizentocht, waaronder de bekende sluis van Ternaaien. Uw hond(en) mag gratis mee, maar wel aangelijnd en van te voren goed uitlaten. Honden zijn helaas niet toegestaan op de Brunchboottocht, Afternoon Tea Cruise en Saturday Night Cruise en overige culinaire boottochten.


Mocht u tijdens uw verblijf ook een attractie of bezienswaardigheid hebben bezocht waarbij u welkom was met de hond en deze staat niet in bovengenoemde lijst, dan horen wij dit graag van u en kunnen we de lijst met hondvriendelijke Uit-tips aanvullen.
Hartelijk dank alvast.