+31(0)6-234 430 26 info@hunneketravel.nl

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

De hond vermist tijdens de vakantie!

Je moet er niet aan denken, het zal je maar gebeuren!

En het kán iedereen gebeuren. Je hond is in een vreemde omgeving, ruikt een wildspoor of een aantrekkelijk teefje en zoef.. weg is jouw trouwe viervoeter.

Hoe te handelen? Hierbij enkele tips om de uitbreker zo snel mogelijk terug te vinden:

 • Blijf zo lang mogelijk staan op de plek waar je hond met jou samen was of laat iemand wachten op deze plek, terwijl jij in de omgeving gaat zoeken
 • Geef eventueel je mobiel-nummer aan wandelaars en mensen die je op je zoektocht tegenkomt. Wellicht hebben zij je hond gezien of komen ze hem alsnog tegen op hun wandeling
 • Mocht je hond na uren zoeken en wachten nog niet teruggevonden zijn, dan is het ernst en moet je het verlies van je hond zo snel mogelijk melden. Denk hierbij aan de boswachter,   beheerder van het wandelgebied, politie
 • Het is handig als je een foto van je hond kunt laten zien
 • Maak vooraf kopieën van een goede foto van je hond en omschrijf zijn uiterlijke kenmerken. Vermeld de plaats waar je de hond bent verloren en noteer je naam, adres en telefoon-nummer.
 • Laat de foto-kopieën (bij voorkeur in een plastik hoesje) achter bij allerlei instanties zoals dierenspeciaalzaken, dierenartsen, VVV-kantoor, dierenambulance, asiel(s), lokale supermarkten.
 • Ook bij de dierenbescherming kun je een melding achterlaten over het verlies van je hond.

Wees voorzichtig met het uitloven van een beloning. Dat kan bedriegers en oplichters aantrekken. Wilt u dat risico toch nemen, vermeld dan in ieder geval niet de hoogte van de beloning. (tip van Amivedi). Geef ook niet te snel op, herhaal bovenstaande akties en blijf je informeren bij de instanties die zich richten op vermissing van huisdieren.

Voorkomen is beter dan genezen. Ken uw hond!

Natuurlijk is het heerlijk om je hond los te laten lopen (waar het is toegestaan) in bos en veld! Echter, als je weet dat je hond niet voor de volle 100% luistert op je commando’s en hij nogal gevoelig is voor ‘interessante geurtjes’, neem dan geen risico en houd je hond in een vreemd gebied aan de lijn, zo nodig aan een flex-lijn, dan heeft de hond tijdens de wandeling toch de nodige bewegingsvrijheid. Zorg ook dat de hond een waterdicht kokertje aan de halsband heeft met daarin de contactgegevens van de eigenaar. Deze kokertjes zijn bij de dierenspeciaalzaak te koop. Onnodig te vermelden maar laat je hond altijd chippen. Een gechipte hond is geregistreerd en kan dus sneller worden teruggevonden. Een dierenarts/dierenasiel kan de chip met een apparaatje lezen en zo contact met de eigenaar opnemen.

Let wel, dat u alle instanties en personen die actief hebben geholpen met zoeken ook meedeelt dat uw hond weer teruggevonden is. Wel zo netjes!

Informatie bij:hond vermist tijdens de vakantie

 • NDG Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. www.ndg.nl
 • NDG meldlijn (€ 0,25 p.minuut) 0900-4040456
 • Amivedi Nederland. Registratie van vermiste en gevonden huisdieren. www.amivedi.nl of bel met het informatienummer 0900-2648334.
 • Voor vermiste dieren in België: www.binnenbeest.be
 • Schakel Social Media in zoals Twitter en Facebook. Hunneke Travel helpt je graag hierbij. Geef het ons door en wij verspreiden de oproep van je vermist huisdier.
 • Global Pet Alert: Dit is een app geschikt voor Android en I-Phone toestellen. Download deze app en maak een vermelding van jouw vermiste dier of help zoeken naar vermiste huisdieren van anderen. www.globalpetalert.com
 • www.petbase.eu

Download een Voorbeeldposter bij een vermissing van een huisdier