+31(0)6-234 430 26 info@hunneketravel.nl

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Toeristische informatie over Duitse Eifel

Op pad

Op pad

Duitsland is voor de Nederlanders nog steeds een van de meest populaire vakantielanden. Het land is groot en biedt een rijke historie, culturele bezienswaardigheden en voornamelijk een zeer afwisselende natuur waar u met de hond fijn kunt wandelen.
De Duitsers houden van honden dus u kunt op de meeste plekken goed met de hond terecht zoals in restaurants en vakantiewoningen.


De Duitse Eifel met een hoogteverschil van 250 tot 650 meter boven zeespiegel is een liefelijk laaggebergte omgeven met wijngaarden en idyllische dorpjes en een perfecte vakantiebestemming voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers.

Herfst in de Eifel

Herfst in de Eifel

De Eifel bestaat uit bossen en glooiende velden, snelle beken en witte dorpjes te bereiken via kronkelende weggetjes. In de winter kan het er zelfs flink sneeuwen. Door het ontbreken van industrieën, heeft de Eifel nog een zeer landelijk karakter. Wist u dat de Eifel meer dan 300 uitgedoofde vulkanen telt? Een groot deel ligt aan de Deutsche Vulkanstrasse aaneengeregen ook wel genoemd de  ‘Hohe Eifel’. Wil je de Eifel in al zijn natuurschoon gaan bewonderen dan is een verblijf in het Nationaal Park Eifel een aanrader. Dit natuurgebied heeft een oppervlakte van 110 km² en beschikt over drie stuwmeren en bijzondere planten en dieren die in het park leven. Om de vulkanen in dit gebied nader te verkennen is een goed startpunt het stadje Daun. Het vulkanische verleden heeft hier duidelijke sporen in het landschap achtergelaten. U zult er trechtervormige ronde meren, ook wel ‘Maare’ genoemd vinden. Deze meren zijn de ‘blauwe ogen’ van de Eifel en eigenlijk de oorspronkelijke kraters die er na de vulkaanuitbarsting zijn ontstaan. Tientallen van deze zogenaamde Maare liggen er verspreidt in de Eifel en allemaal vrijwel perfect rond. Rondom deze Maare (meren) strekt een wandelwereld voor u uit, van een klein ommetje tot langere wandelingen voor ieder wat wils.


Eifeler huizen

Eifeler huizen

De Eifelse dorpen en stadjes zijn ook de moeite waard om dit gebied te bezoeken. Te beginnen met Trier de meest bekende stad in het hart van de Eifel is 2000 jaar oud en daarmee ook de oudste stad van Duitsland. Of Bitburg-Prüm bekend van de bierbrouwerij en een mooie winkelstad. Zeker een bezoekje waard is Monschau een soort van ‘openlucht museum’ met heel veel historische panden en barokke bouwwerken. In Monschau werd in vroegere tijden wandtapijten geweven en er is een burcht uit de 13e eeuw.


Honden mee:

Aanlijnplicht

Aanlijnplicht

Let op dat er in Duitsland een aanlijnplicht is. Zeker tijdens het jachtseizoen (en de Duitsers houden nogal van jagen). Dus ook in de bossen de hond aan de lijn. Schat zelf in wanneer de hond wel los kan lopen maar blijf op de paden en houdt hem onder appél.. Jachthonden met een goede speurneus kunnen maar beter aangelijnd blijven want jagers mogen een loslopende hond in een bijzondere situatie’s aanschieten. In sommige wandelgebieden staat op borden aangegeven of de hond wel/niet aangelijnd het bos in mag. Bescherm je hond in ieder geval tegen teken en geef een wormkuur. Vraag om advies bij uw dierenarts voor vertrek.