+31(0)6-234 430 26 info@hunneketravel.nl

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Onze goede doelen voor dieren

Stichtingen met een hart voor dieren.

Hunneke Travel stelt zich als doel dierenleed waar ook ter wereld te stoppen maar vooral aandacht te geven aan stichtingen die een hart hebben voor dieren. Dit zijn vaak organisaties die hun inkomsten alleen kunnen behalen uit giften en hulp van vrijwilligers.
Hunneke Travel geeft graag een steuntje in de rug aan onderstaande organisaties door regelmatig een bedrag te doneren. Een deel van de door u betaalde reserveringskosten gaat naar onderstaande stichtingen. Als klant van Hunneke Travel draagt u daardoor een steentje bij aan een beter leven voor dieren zowel in Nederland als in het buitenland.
Een extra donatie is daarbij natuurlijk óók van harte welkom en helpt u samen met ons mee aan een fijne wereld voor mens en dier!


Animal in Need (Second Chance Foundation Nederland).
Deze stichting gevestigd in La Linéa, (vlakbij de grens tussen Spanje en Gibraltar) zet zich specifiek in voor de verlaten, mishandelde en ongewenste honden (en katten) in het zuiden van Spanje. Daarnaast zijn zij actief om het zwerfhonden probleem en leed aan de kaak te stellen en zijn gestart met een castratie en sterilisatie project om de zwerfhonden populatie te laten verminderen. Ook bestaat er de mogelijkheid om een dier te adopteren of als dat niet mogelijk is een hondje te adopteren op afstand en financieel op deze manier een steentje bij te dragen aan het asiel.
Informatie verkrijgbaar via de Stichting Animal in Need.


Bezint eer ge begint.!
Als u van plan bent om nu of in de toekomst een hond uit het buitenland te adopteren, informeert u zich dan eerst terdege. Overigens is soms het geven van steun, in de vorm van geld of het inzamelen van tweedehands nog bruikbare honden-artikelen en –benodigdheden, aan buitenlandse stichtingen een betere en effectievere oplossing om het hondenleed in met name de Zuid-Europese landen te helpen verbeteren. Een hondje dat heeft rondgezworven in een warm land en weinig goeds heeft geleerd van de mens is niet altijd beter af in onze georganiseerde samenleving. Lees meer>> over organisaties die zich met de opvang van honden in het buitenland bezig houden. En hierbij een handige hulpmiddel om goed voorbereid een hondje uit het buitenland te adopteren Buitenlandse-honden-checklist.
Trouwens wist u dat ook in Nederland in de dierenasiels van de Nederlandse Dierenbescherming óók lieve honden zitten die graag een warm mandje en een verantwoordelijke baas willen krijgen?.


Bent u op zoek naar een leuke ansichtkaart met hondenthema?
KHB_webDan kunt u via http://www.hondengroet.nl/een kaartje versturen en ook nog op een bijzondere manier het werk van de Koninklijke Hondenbescherming steunen! De Hondenbescherming staat bekend om haar deskundigheid op het gebied van honden en hondenvraagstukken. Neem een kijkje op hun website met standpunten en informate over het verantwoord houden van honden.Brooke Hospital for Animals
In de derde wereld moeten talloze paarden en ezels onder erbarmelijke omstandigheden werken, vaak totdat ze er letterlijk dood bij neervallen. De eigenaren van de dieren behoren vaak tot de armsten van de wereldbevolking. Geldgebrek, onwetendheid en eeuwenoude medicinale tradities liggen ten grondslag aan dit schrijnend dierenleed. Toen Hunneke Travel hoorde van Brooke Hospital for Animals en haar ontroerende ontstaansgeschiedenis was er geen twijfel meer mogelijk en zijn we direct donateur geworden. Lees het verhaal van Dorothy Brooke, die Brooke Hospital for Animals in 1934 (na de 1e WO) heeft opgericht. Tot op de dag van vandaag zetten de veterinaire klinieken van Brooke Hospital for Animals zich in om de leefomstandigheden van werkpaarden en -ezels in Egypte, Pakistan en India een beetje draaglijker te maken. Onder andere door het geven van voorlichting aan de eigenaren van de werkpaarden en -ezels.  Meer dan 500.000 dieren worden gratis behandeld in 15 hospitaalcentra en 45 rijdende klinieken. Prachtig werk dat zeer zeker een financiële bijdrage verdiend! U steunt niet alleen de dieren maar ook de armsten der aarden.

Wordt óók donateur!