+31(0)6-234 430 26 info@hunneketravel.nl

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Over Hunneke Travel. Vakantiehuizen die echt hondvriendelijk zijn!

Overal welkom met je hond?

Colette en bedrijfssnuffelaar Yentl

Dat valt best wel tegen, zo ondervond ik een aantal jaren geleden toen ik op zoek was naar een fijn vakantieverblijf samen met mijn actieve Jack Russell terriër, Yentl. Uren turen op het internet op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantiewoning, kost bergen aan tijd. Om er vervolgens achter te komen dat het hek of de omheining dat ontsnappen van mijn kleine avonturier zou moeten tegen gaan, maar 50 cm hoog was. Dat moest anders kunnen, dacht ik, en het idee om een boekingswebsite te starten met alleen maar hondvriendelijke vakantiewoningen voor hondenbaasjes met reislustige honden was geboren. Want ik vind het een fijn gevoel dat als je je hond gezellig meeneemt met vakantie, alles goed is geregeld en je niet voor verassingen komt te staan.
Ik ben geslaagd in mijn missie! Want wat begon met een paar hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg, is inmiddels uitgegroeid naar een website vol met leuke vakantiewoningen gelegen in de natuur.
Persoonlijk door mij gecheckt op hondvriendelijkheid en besnuffelt door mijn voormalige bedrijfssnuffelaar Yentl.

Vakantiehuizen waar jouw hondenroedel ook welkom is!

Je hondenroedel gezellig mee!

Of je nu een kleine of een grote viervoeter thuis hebt rondlopen, een rashond of een lieve bastaard, alle hondjes zijn bij Hunneke Travel meer dan welkom! En ben je een echtgezelligheidsdier’ en leef je thuis met meerdere honden om je heen, dan vind je bij Hunneke Travel voldoende keuze aan vakantiehuizen waar jouw hondenroedel óók welkom is. 

Ik ben jullie heel graag van dienst om hét perfecte vakantiehuis te vinden voor jou, maar natuurlijk ook voor je hond!

 


Hoe ziet Hunneke Travel de perfecte vakantie met honden?

Sommige hondendingen zijn onmisbaar voor dé perfecte vakantie met je hond en daarom vind je bij Hunneke Travel de volgende 7 zekerheden;

Gelegen vlakbij wandelgebied: Wat is er nu fijner dan direct vanuit de voordeur van je vakantiehuis, de wandelpaden aan jouw voeten te hebben. Bij Hunneke Travel zijn daarom alle woningen gelegen in een rustige landelijke omgeving, vlakbij de natuur met wandelpaden en wegen.
Een kadootje van ons voor jou: Wij laten je niet zelf de wandelpaden uitzoeken. Bij reservering ontvang je een aantal mooie wandelroutes die starten vlakbij of in de omgeving van jouw vakantiebestemming zodat direct bij aankomst het wandelpad gekozen kan worden.
Bespaar uren uitzoekwerk: Bij Hunneke Travel wordt nooit de vraag gesteld: ‘zijn honden toegestaan‘? Het antwoord is altijd ‘JA’, honden zijn bij Hunneke Travel welkom, minimaal 2 en meerdere honden op aanvraag zijn meestal gewoon akkoord en geen probleem.
Ook voor honden met speciale vereisten: Is je hond een ‘avonturier’, een ‘waterrat’, een ‘atleet’, een gemoedelijke senior, een lieve pup, een druktemaker of gewoon een gezellig dier, die alles wel best vind…Hunneke Travel heeft voor iedere hond een vakantiehuis op maat. Vraag ons naar de mogelijkheden en zo nodig tellen we de treden na en meten we de omheining voor je op. En adviseren wij over een rustige omgeving waar de hond ongestoord hond mag zijn met blaffen en spelen. Dát is nu juist wat Hunneke Travel zo bijzonder maakt en onze gasten waarderen. 
Geen torenhoge logeertoeslag voor huisdieren: Waarom een extra verblijfstoeslag betalen voor je hond als dat niet nodig is? Bij Hunneke Travel beperken wij de toeslag bij een verblijf met meerdere honden en bij de meeste vakantiehuizen logeert de hond zelfs gratis!
Eerlijke en betrouwbare omschrijving met regelmatige controle: De vakantiehuizen van Hunneke Travel worden regelmatig gecontroleerd op kwaliteit en hondvriendelijkheid. Beschrijvingen van onze vakantiehuizen zijn betrouwbaar en aktueel. De huiseigenaren zijn bij ons persoonlijk bekend en onderhouden met hen frequent contact en dat zie je terug in de kwaliteit van onze vakantiehuizen.
Omheinde tuin en/of terras: Wel zo makkelijk en een hele geruststelling, dat begrijpen wij bij Hunneke Travel maar al te goed. Ook voor de ‘springers’ en de ‘kruipers’. De meeste vakantiehuizen zijn bij ons daarom voorzien van een omheining. Twijfel je eraan of jouw chihuahua toch onder het draad door kan en dat de heg niet hoog genoeg is voor jouw ‘spring in het veld’ van een Labrador, laat het ons weten en we vragen het bij de huiseigenaar voor de zekerheid na.

En verder..

Vakantiehuizen voor een groot hondengezelschap: Ben je lid van een hondenschool, rashondenvereniging, wandel-of jachtvereniging of ben je een fokker, dan zoeken wij uit waar een reisgezelschap met meerdere personen en honden goed terecht kan zonder te veel poespas en regeltjes. Dit kan ook een vakantie accommodatie zijn buiten ons reguliere aanbod. Vraag naar de mogelijkheden en wij maken een offerte op maat.

 


De naam achter Hunneke Travel. Vakantiehuizen voor ‘hunnekes’ in Zuid-Limburg en omgeving.

Mijn eerste hondje was Yentl, een eigenwijze maar superlieve ruwharige Jack Russell Terriër en de drijfveer achter het ontstaan van Hunneke Travel. Yentl was een grappig hondje, wit, korte pootjes en een markant koppie met een bruine vlek over zijn rechter oog. Een dotje en ik werd dan ook vaak op straat aangesproken in het Limburgse dialect met de opmerking.., ‘Och wat een mooi ‘hunneke’.

Hunneke is een troetelwoordje voor ‘hondje’ in het Maastrichtse dialect.

En de naam voor mijn boekingswebsite was geboren..!

Colette en Yasmin

Yentl, mijn voormalige ‘kantoorhond’ is helaas in 2018 overleden. Hij heeft vanaf de prille start van Hunneke Travel, samen met mij de vakantiehuizen bezocht en op zijn manier besnuffeld en hondvriendelijk goedgekeurd. Hij heeft zijn ‘taak’ altijd met veel plezier gedaan. We missen hem enorm..!
Maar gelukkig is er inmiddels een waardige vervangster, die de honneurs van Yentl met trots gaat overnemen; ze heet Yasmin, ook een mooi Jack Russell ‘hunneke’!

 

 

 

 


LEES MEER over het ontstaan en de groei van Hunneke Travel in het artikel uit het toonaangevende Magazine Onze Hond.


Onze Hond