+31(0)6-234 430 26 info@hunneketravel.nl

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

Hondvriendelijke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en omstreken

wees een slim hondenbaasje

Voor u géén verdrietig hondenkopje bij het tijdelijk afscheid nemen bij het hondenpension…Voor u géén zorgen of het met uw trouwe makker wel goed gaat…Voor u géén onrustig gevoel of uw hond wel eet en niet wegkwijnt van heimwee, terwijl u geniet van uw welverdiende vakantie…Nee, wat is nou fijner om uw hond mee te nemen met vakantie, dan is het voor u waarschijnlijk pas echt genieten! Wij, van Hunneke Travel zijn het volledig met u eens maar vinden wél dat het meenemen van hond(en) op reis óók verantwoordelijkheid met zich mee brengt.

Het komt nog altijd helaas te vaak voor dat eigenaren van hotels en vakantiehuizen (terecht) hond(en) niet toestaan op basis van een negatief incident met een van hun viervoetige gasten. De goeden moeten hier kennelijk onder de kwaden lijden. Want volgens Hunneke Travel is niet de hond tot last, maar zijn het de baasje die onvoldoende rekening houden met het feit dat niet iedereen dol is op honden. Het zou gewoon heel jammer zijn als de eigenaren van de hondvriendelijke accommodaties die u in dit reisprogramma van Hunneke Travel aantreft, door toedoen van negatieve ervaringen stoppen met het accepteren van honden. Dus, graag wil Hunneke Travel u vragen onderstaande honden-vakantie-gedragsregels te respecteren, zodat u samen met vele andere gelukkige hondenbezitters nog lang kan genieten van het speciaal geselecteerde hondvriendelijke vakantieaanbod van Hunneke Travel.

De gouden gedragsregels voor hondenbaasjes! 

1. Houd uw hond bij u in de buurt en aangelijnd. Andere gasten kunnen zich ongemakkelijk voelen als uw hond opdringerig snuffelt, tegen hun opspringt of een goed bedoelde lik geeft.

2. Laat uw hond niet zijn behoefte doen in de tuin en in de direkte omgeving van uw vakantieaccommodatie. Anderen gasten kunnen erin trappen met alle ongemakken. Mocht er toch onverwachts een ‘ongelukje’ gebeuren, raap het dan onmiddellijk op.

3. Respecteer de ‘huisregels’ van uw gastheer en gastvrouw. Hond op het bed, op de stoelen en banken is niet toegestaan. Honden accepteren betekent voor de eigenaar van uw gehuurde vakantieaccommodatie vaak een extra schoonmaakbeurt.

4. Neem altijd een mand, deken of reisbench mee waar uw hond (in) kan gaan liggen. Voor de hond is dit ook fijner, het is vaak zijn vertrouwde plekje in een vreemde omgeving.

5. Uit hygiënische overwegingen is het niet toegestaan de hond mee te nemen naar het restaurant of eetgedeelte (mits anders omschreven bij uw geboekte accommodatie) van uw hotel. Mocht u uw hond niet voor een uurtje alleen willen laten in uw hotelkamer of appartement, overleg dan met de gastheer/vrouw of er wellicht een ruimte is waar u wél samen met uw hond de maaltijd kunt nemen. Soms is dat mogelijk en toegestaan in de lobby- of bargedeelte.

6. Ga uw hond niet kammen en borstelen in de hotelkamer of appartement, doe dit buiten.

7. Laat uw hond niet met modderpoten door het hotel/vakantieverblijf banjeren. Kurkdroog een hond mee naar binnen nemen na een wandeling in de regen is uiteraard niet altijd mogelijk, maar de hond afdrogen en de modderkluiten van zijn poten verwijderen is het minimale dat u kunt doen. Denk daarbij óók aan uw eigen (wandel) schoenen!

8. Als u een uitstapje wil maken waarbij uw hond helaas niet mee kan/mag, zorg dan voor goede opvangmaatregelen. Als u weet dat uw hond niet alleen kan blijven in een vreemde omgeving, realiseert u zich dan wel dat uw hond kan gaan janken en blaffen en dit kan overlast veroorzaken voor de overige gasten. Beter is het om uw uitstapje aan te passen waarbij uw hond wel mee kan. Zie hiervoor enkele Uit-tips verder op deze website. Maar, zeg nu zelf, u gaat toch niet met vakantie om uw hond alleen in het hotel/appartement achter te laten!?

9. Indien u uw hotel/vakantieverblijf verlaat, laat deze dan netjes achter, zonder kapot gebeten meubilair, modderpoten op het tapijt en haren op het bed..

10. En als laatste, wellicht overbodig, maar laat uw hond nooit en te nimmer alleen in de auto op de parkeerplaats van uw vakantieverblijf achter, niet in de nacht en zeker niet overdag. Elk jaar sterven weer honden in een bloed hete auto omdat het baasje onachtzaam is geweest en niet heeft gelet op de buitentemperatuur. Laat de hond bij zonnig weer (zomer en winter) nooit in de auto achter! En laat altijd een raam deels openstaan. Een hond kan beter tegen kou dan tegen warmte.

Hartelijk dank voor uw medewerking namens de eigenaar van uw vakantieverblijf en Hunneke Travel